srijeda, 22. svibnja 2013.

DIY: Mobil sa oblacima


Danas ćemo vam pokazati kako napraviti ukrasni mobil sa oblacima, koji možete okačiti bilo gdje, a ovaj naš visi iznad stola za presvlačenje jednog malog dječaka i provjereno pomaže pri mjenjanju pelena! ;) Ako vam se čini da su fotke ovaj puta 'nešto' bolje nego inače, to je zato što ih je napravio gospodin Vlado Kos, profesionalac i fotograf Jutarnjeg, a ne mi neuke! ;) Tutorial smo radile za Dom & Dizajn koji je izašao prošli mjesec, pa ako ste ga propustili, pogledajte!


Što vam je sve potrebno:

tkanina po želji, papir za šablonu, pribadače, tanka satenska trakica, šivaća mašina, igla i konac, vatelin, grana breze, metalne kukice sa šarafom.


Postupak:

Na papiru nacrtajte pet oblaka različite veličine, izrežite ih, pribadačama ih pričvrstite na tkaninu koju ste prije toga savili tako da bude dupla pa izrežite.


Izrezane oblake okrenite tako da je lice tkanine na licu druge strane. Na sredini gornjeg dijela svakog oblaka umetnite malu omču od satenske trake između dva lica i osigurajte pribadačama koje ste postavili cijelom dužinom uz rubove oblaka. Šivaćom mašinom (ili ručno) prošijte oblake cijelom dužinom uz rub, ostavljajući na donjoj strani  mali otvor kroz koji ćete umetnuti punjenje.


Izvrnite oblake na pravu stranu i napunite vatelinom.


Kada ste ih napunili, iglom i koncem ručno zatvorite otvore na dnu. Kroz omču na vrhu svakog oblaka provucite konac na kojem će oblaci visiti i zavežite krajeve konca u čvorić. Dužinu podesite ovisno o tome na kojoj visini želite da vam oblaci budu.


Na grani breze označite pet mjesta jednakog razmaka i na tim mjestima zavrnite metalne kukice. Na kukice okačite oblake pa dodatno podesite dužinu svakoga. I to je to! :)



Fotografije: Vlado Kos za Cropix (osim prve i zadnje)


Nadamo se da vam se sviđa, a uskoro ćemo vam pokazati i tutorial koji smo radile za zadnji broj D&D - okvir za slike od starog kotača za bic! :)

Do čitanja,
Maje

P.S. Što smo sve do sada pravile možete pogledati ovdje!


Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!