petak, 30. kolovoza 2013.

DIY: Nova stara kaciga

Naši klinci se obožavaju voziti na bici, jednako kao i njihovi roditelji! :) Pošto nismo uspjele naći dječju kacigu koja bi nam estetski odgovarala, odlučile smo prepraviti ovu koju smo imale. Možda je glupo opterećivati se izgledom kacige, kojoj ionako nije funkcija da izgleda lijepo,ali jednostavno si nismo mogle pomoći :)

Dakle, ovako je izgledala kaciga prije makeover-a...


Što nam je trebalo:

bijeli autolak, primer za plastiku u spreju, krep traka, najlonska vrećica, washi traka s točkicama, lega-lega naljepnica.


Što smo radile:

Zaštitile smo dio kacige koji nismo htjele obojati (tj. donji dio) pomoću najlonske vrećice koju smo zalijepile krep trakom po rubovima. Pošto površina nije ravna, krep traku je potrebno natezati jednom rukom dok lijepite kako vam ne bi ostalo nezaštićenih dijelova!


U rupice na kacigi s gornje strane smo također zalijepile krep traku, pa smo sve skupa poprskale primer-om za plastiku koji će osigurati da se boja kasnije ne guli. Kada se primer osušio, ofarbale smo kacigu bijelim autolakom. Kacigu smo morale bojati 3 puta, jer je bila dosta tamna. Svaki put smo naravno pričekale da se prethodni sloj potpuno osuši!


Kada se boja osušila, pažljivo smo odlijepile krep traku, jednako pažljivo zalijepile washi traku s točkicama na prijelazu dvije boje (bijele i sive) i na prednju stranu zalijepile lega-lega nalju
I to je sve! :)





Morate priznati da je bolje ovako! ;)


Pozdrav do idućeg posta!
Maje

Broj komentara: 6 :

  1. Super! Definitivno je bolje ovako :)

    OdgovoriIzbriši
  2. POsto je roza traka, pretpostavljam da je u pitanju devojcica. Ono mi definitivno nije bilo za devojcicu, dok je ovo potonje savrseno. Dodjite kod mene na EX YU blog party da podelite ove savete sa drugima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma nije djevojčica, sva sreća pa je momčić premali da bi skužio kako je traka ispala roza, washi je inače bio bijeli na točkice, ali nije potpuno pokrila crvenu crtu koja je ispod! :) sad nam takve stvari još prolaze, ali kad narastu, morat ćemo više pazit! ;) evo nas, stižemo na party! ;)

      Izbriši
  3. Super makeover! Sve su mi kacige u dućanima grde.
    Imam par pitanja ako može...Da li ostanu tragovi kista (kao brazde), ili se to 'razlije'? Nemam iskustva s autolakom.
    Ima u knjižarama ili hobby dućanima washi trake (ili je to s weba)? Prvi put čujem za tu traku (:crveni se:) Hvala.
    Pozdrav, Daniela

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Daniela! :) Autolak smo koristile u spreju, tako da kist nije ni potreban, a washi trake nema kod nas u dućanima, bar koliko mi znamo, naručile smo je sa neta! Nadamo se da smo pomogle! ;)
      Pozdrav!

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!