ponedjeljak, 23. rujna 2013.

U KUHINJI: Domaći čips od jabuka



Od jabuka se stvarno svašta može napraviti i jedna nam je od omiljenih voćki, a što je najbolje ima ih tijekom cijele godine. Često kupujemo čips od jabuka jer ga naši klinci jako vole. Ovaj put smo odlučile ne kupovati, nego same napraviti ovu zdravu grickalicu kod kuće i super je ispalo!


Domaći čips od jabuka

Sastojci:

4 kiselije jabuke srednje veličine
cimet
smeđi šećer

Postupak:

Jabuke je potrebno narezati na što tanje kolutiće jer što su kolutići tanji, čips će biti hrskaviji. Mi smo koristili ribež (mandolinu), ali ako imate sigurnu i preciznu  ruku jabuke možete narezati i oštrim nožem.
Kolutiće poslagati na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje ili na rešetku što će omogućiti još bolje sušenje jer će vrući zrak kružiti sa svih strana. Kolutiće nemojte slagati jedne na druge jer će se zalijepiti.
 Kada ste ih poslagali, pospite ih mješavinom smeđeg šećera i cimeta i pecite u pećnici zagrijanoj na 100 stupnjeva 45min, nakon toga kolutiće okrenite na drugu stranu i pecite još 45min. Kada istekne vrijeme pečenja, ugasite pećnicu, ali jabuke ostavite u ugašenoj pećnici na toplom još barem sat vremena kako bi bile hrskave. Što hrskavije, to bolje!



Najbolje je odmah napraviti veću količinu pa stavite u isto vrijeme više limova u pećnicu (nama je na jedan lim stala otprilike jedna narezana jabuka). Čips koji ne pojedete odmah spremite u hermetički zatvorenu posudu ili vrećicu. Ali sumnjamo da će vam nešto ostati za spremiti, planut će u trenu posebno kad ga se dohvate male ručice!


Probajte i postat ćete ovisni!

Do čitanja,
Maje

2 komentara :

  1. Tako jednostavno, a tako bas intresantno izgleda!
    Steta sto nisam bas neka kuvarica, ali ovo bih mogla probati napraviti ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma nismo ni mi neke kuharice, zato su nam svi recepti ovdje tako jednostavni! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!