srijeda, 22. siječnja 2014.

DIY: Džepić za stolicu


Kad imate male ljude, drloga je uvijek na sve strane...koliko god da sklanjali stvari uvijek će nešto ostati negdje gdje mu nije mjesto! I nije to tolika drama, dom je za to da se u njemu živi, a ne da bude kao apoteka, ali ponekad sav taj drlog toliko prisjedne da vam bude dosta svega! :) E zato mi stalno smišljamo načine kako bi si olakšale pospremanje i kako bi kamuflirale drlog, a da nam je sve pri ruci! ;)

Tako smo napravile i ovaj džepić za stolicu-hranilicu u kojem držimo partikle i gaze! Lako se može napraviti (par šavova i to je to), a stvarno izleda simpatično, kao nekakva žabica! ;) Pa krenimo!


Što je sve potrebno:

tkanina, flizelin (ako tkanina nije dovoljno čvrsta), 2 dugmića, malo satenske trakice, škare, pribadače, pegla, mašina za šivanje, igla i konac.


Postupak:

Izrežite tkaninu za džepić i upeglajte flizelin ako nije dovoljno čvrsta! Dimenzije naše tkanine su bile 42 cm x 21 cm, a vi odredite veličinu ovisno o tome koliki želite da vam bude džepić, odnosno ovisno o njegovoj namjeni! Rubove dvije nasuprotne kraće stranice (dakle u našem slučaju stranica od 21 cm) porubite tako da presavijete tkaninu dva puta prema unutra i prošijete, kao na slici!


Postavite tkaninu tako da je licem prema vama, pa presavijte donji dio prema gore (kao na prvoj slici), spojite pribadačama, sašijte uz rubove i porubite (kao na drugoj slici)! Naš preklop je bio 16 cm!




Slijedi izrada trakica pomoću kojih ćete torbicu okačiti na stolicu! Izrežite dvije trake jednakih dimenzija, presavijte ih, spojite pribadačama i sašijte sa dvije strane, a jedna kraća neka vam ostane slobodna (kao na slici)! Naše trakice su bile dimenzija 24 cm x 7 cm!



Okrenite trakice na pravu stranu, presavijte slobodan rub prema unutra pa napravite malu omču od satenske trakice, uvucite ju u otvor i učvrstite pribadačama, pa prošijte trakicu uz tri ruba (dva duža i jedan kraći gdje je trakica), kao na slici! Omča koju ste napravili mora biti dovoljno velika da kroz nju možete provuću dugme, pa njemu prilagodite veličinu! :)



Sada ćemo trakice zašiti na džepić! Odmjerite jednak razmak od rubova, sa obje strane, postavite trakice tako da su na jednakoj visini i učvrstite pribadačama (kao na slici), pa sašijte trostrukim šavom!



Okrenite džepić na lice pa savijte bočne rubove preklopa (gornjeg dijela) prema unutra kao da ćete ih porubiti, a zatim ih presavijte prema dolje tako da malo preklapaju donji rub, kao na slici! Učvrstite pribadačama i sašijte uz bočne rubove! Naš preklop je bio 5,5 cm!




I na kraju trebate još samo postaviti dugmiće gdje želite da budu na prednjoj strani trakica i sašiti ih! :)


I to je to! Okačite svoj džepić na naslon stolice-hranilice i u njega spremite partikle, gaze i slično! :)


Zar ne izgleda kao žabica? :)


Na isti način, samo većih dimenzija možete napraviti i džepić za igračke, kojeg možete objesiti na štap učvršćen nosačima za zid, džepić za čarape ili donji veš kojeg možete okačiti na šipku za vješanje u ormaru ili džepić za najlonske vrećice! :) Pustite mašti na volju, a ako vam nešto nije jasno slobodno pitajte! :)

Kako vam se sviđa? Jeste radili već nešto slično?

Pišite nam! :)
Maje

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!