srijeda, 19. veljače 2014.

U KUHINJI: Schwarzwald cheesecake

Desilo se da nam je hitno trebala neka torta! Znate kako je to kad se desi, a vi totalno nespremni, hladnjak poluprazan i ništa vam ne pada na pamet! Pregledale smo ormariće i skužile da imamo čokoladu! U hladnjaku je na sreću bilo jedno slatko vrhnje i svježi sir, Plazma keksa i žitarica uvijek ima, oni bi mogli zamjeniti integralne kekse. Mislile smo napraviti ovaj cheesecake, ali naravno, nismo imale kikirikija! Malo smo razmišljale i sjetile se da imamo domaćeg smrznutog voća, dakle mogle bi ipak napraviti neki voćni cheesecake! I tako je nastao ovaj, Schwarzwald cheesecake! :)


Schwarzwald cheesecake

Sastojci:

60 g mješanih žitnih pahuljica
140 g Plazma keksa
100 g margarina za kolače
220 g (50 ml) smrznutog crvenog voća (mi smo imale višnje, kupine, maline i ribizle)
1 žlica gustina
1 žlica meda
100 g čokolade za kuhanje + malo za dekoraciju
300 g sira
1 dl slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
malo cimeta

Postupak

Prvo dobro sameljite žitne pahuljice, dok ne postanu praškaste, zatim i Plazma kekse, koje možete kupiti i mljevene! Pomješajte žitarice i kekse, pa prelijte sa 100 g otopljenog margarina za kolače i dodajte pola žličice cimeta! Smjesu umjesite i prebacite u modlu za torte koju ste prethodno namazali margarinom, pa lijepo poravnajte!
Na pari otopite 100 g tamne čokolade pa prelijte preko kore i stavite u hladnjak!
Slijedi krema od sira! Mikserom mutite sir, polako mu dodajući slatko vrhnje! Mi smo koristile zaslađeno vrhnje, tako da nismo dodavale šećer, ali vi zasladite po želji!  Kremu od sira prebacite u modlu za tortu tek kada se čokolada potpuno stisnula.
U maloj šerpici sa debelim dnom otopite mješano crveno voće, pa kada se otpustilo, malo usitnite štapnim mikserom i vratite u šerpicu. Na laganoj vatri kuhajte voće i dodajte mu žlicu gustina kojeg ste malo razrjedili sa dobijenim voćnim sokom! Mješajte dok se kuha, pa kada se zgusne maknite sa vatre i dodajte žlicu meda ili zasladite po želji! Voće polako izlijte na sir, prekrijte tortu folijom ili tanjurom i stavite u zamrzivač na cca 2 sata! Kada je gotova tortu ukrasite po želji, mi smo jednostavno naribale čokoladu! :)


Torta je bila jaaako fina, i to ne samo nama! Brzo je nestajala pa ju nismo uspjele lijepo ni srediti za fotkanje! ;) Iako smo je napravili, onako iz glave, sigurne smo da na netu ima hrpa sličnih recepata! Sa cheesecake-ovima koji se ne peku je lako, bitno da imate neke osnove, a dalje možete izmišljati kako god želite!

Dajte si mašti na volju i napravite neki poseban cheesecake, i naravno javite nam što ste pravili! :)

Kakve inače cheesecake-ove volite i da li ih uopće volite? Mi ih obožavamo! :)

Do petka, slatki voćni pozdrav od Maja! :)

Broj komentara: 12 :

  1. Čini se da sam ja jedna od onih 0,01% koji JOŠ nisu probali cheesecake O.o
    Ok, zadajem si cilj do kraja tjedna: probati to čudo od torte koje svi hvale :D
    Prefino izgleda :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. onda brzo probaj, biće ti žao da nisi ranije! možeš si napraviti i mali cheesecake desertić u šalici, ako ne bude zainteresiranih za cijelu tortu, iako sumnjam da neće biti! ;)

      Izbriši
  2. Već 5. put danas gledam čiziku i slinim...baš mi se ova čini naj, naj...idem pojesti jabuku. :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. fuj jabuke! :) jedna voćna će te čekat kad dođeš ljube!

      Izbriši
  3. Super je, kakav koincidencija, baš sam ga danas jela :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Njami! A ja se ovih dana bas bukvalno navukla na cheesecake, cak mislim i praviti ;) Sad ste mi dali ideju za ovaj vas, izgleda mi fantasticno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) lako se na to navući! ;) nama je idući na rasporedu sa domaćim jabukama i cimetom! pa kud puko! ;)

      Izbriši
  5. Jao divno.Volim sve torte, kolace i bilo sta slatko :)

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!