ponedjeljak, 21. srpnja 2014.

U KUHINJI: Veganska voćna zobena kaša


Volimo zobenu kašu, a vole je i naši klinci! To je super hranjiv i zdrav obrok, pun energije, a može se jesti na puno različitih načina, ovisno o sastojcima koje imate pri ruci! Zobenu kašu ne morate kuhati, možete je pripremiti noć prije, staviti u staklenku i ostaviti u hladnjaku za brzinski doručak, iako i samo kuhanje traje vrlo kratko pa vam neće oduzeti puno vremena! Zobene pahuljice nekada radimo sa jogurtom, ponekad sa mlijekom, ali najčešće radimo veganske - sa bananom!


Veganska voćna zobena kaša

Sastojci (po osobi):

1 banana
4 žlice sitnih zobenih pahuljica
suho voće po želji
orašasti plodovi po želji
sezonsko voće po želji

Priprema:

Prelijte zobene pahuljice vodom i kratko ih skuhajte na laganoj vatri! Ako su vam upile svu tekućinu, a nisu postale mekane jednostavno dodajte još vode! Bananu izmiksajte štapnim mikserom sa malo vode i prelijte preko pahuljica. Na kraju još dodajte nasjeckano svježe voće (mi smo stavile kajsiju pošto su sad u sezoni i imamo domaće), suho voće (malo grožđica jer ih mali ljudi obožavaju) i orašaste plodove! Banana će ovoj kaši dati posebnu kremastu teksturu i dovoljno će ju zasladiti pa ne morate dodavati nikakva druga sladila! Preostaje vam samo da uživate! :)




Da li volite zobenu kašu? Koliko često ju pravite i na koji način?
Kako vam se sviđa ova varijanta?
Što vaši klinci vole za doručak?

Pišite nam i uživajte u početku tjedna! ;)

Pozdrav od Maja

Broj komentara: 12 :

  1. jao, vidi ove bucmaste rukice što drži kašiku :)

    ja bih zobe mogla jesti povazdan.

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni su zobene pahuljice super cak i ako se samo preliju s malo toplog mlijeka, uvijek kupujem one sitnije i stvarno mi ne smeta sto nisu prokuhane. Evo ovakve mueslije mi radimo za dorucak - http://stepfordska-supruga.blogspot.com/2012/08/muesli-iz-kucne-radinosti.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa da, mi ih obično prokuhamo kad je hića i sjetimo se u zadnji tren napraviti nešto za klopu, čisto da bude brže! Nešto slično i mi radimo, samo zapečemo u pećnici sa uljem i medom, to nam je bio jedan od prvih postova! :)

      Izbriši
  3. O da obozavamo!!! Skroz mali kad smo bili jeli smo sa bananom. Onda smo uveli jogurt pa banana i jogurt. Posle toga na sve to grozdjice :) njam njam. Sad smo veci i uveli smo orasaste plodove i med pa volimo npr ovsene promesane sa medom i mrvljenim bademima ili lesnicima!

    OdgovoriIzbriši
  4. Obožavam, i moja curica također.
    Pravi se svaki dan. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Često jedem zobenu kašu. Super je za moja "lijena " crijeva. U kašu na kraju dodajem sezonsko voće, suhe šljive a obavezno pospem cimetom.

    OdgovoriIzbriši
  6. Kod nas se ovo zove "čoko-bana", bilo da je u pitanju verzija sa kakaom, sa cimetom i bundevom, ili sa suvim/koštunjavim voćem...ali nam nije palo na pamet da je serviramo u tanjiriću sa ušima i da joj napravimo smešno lice, eto sutra ujutro veselog iznenađenja!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) Odlična ideja za bundevu, čim bude turkinja definitivno ćemo probati! Hvala! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!