srijeda, 15. travnja 2015.

DIY: Magnet za šnalice


Šnalice za kosu gubimo konstantno, što je ne tipično za nas jer uvijek znamo gdje nam je što i sve ima svoje mjesto! Jedna ovdje, jedna ondje i za čas ih nema! Kako bi tome stale na kraj napravile smo jednostavan magnetni držač koji sada stoji na radijatoru u kupatilu, uz ogledalo i pred očima! :) Vrlo se lako pravi pa ako imate istih problema kao i mi za čas ga možete napraviti i same! ;)


Potreban materijal:

metalni poklopac od staklenke, komadić tkanine, 3 mala magneta ili jedna veliki, akrilna boja u spreju (autolak), super ljepilo (nije neophodno), drvofix ili decoupage ljepilo, kreda za tkaninu ili gel olovka, škare


Postupak:

Zaštitite površinu, operite i dobro osušite poklopac pa ga prešpricajte autolakom s prednje strane. Bilo bi dobro da ispod poklopca stavite grančice ili kamenčiće, tj. bilo što da poklopac nije direktno na papiru jer će se od boje zalijepiti! Kada se prednja strana osušila po potrebi ponovite postupak, a zatim ofarbajte i stražnju stranu, tj. unutrašnjost poklopca!



Na poklopac super ljepilom nalijepite jedan magnetić, sačekajte da se ljepilo osuši pa isto ponovite sa drugim i trećim! Ako nemate super ljepilo, možete koristiti i kontaktno ili izostaviti ljepilo u potpunosti jer će se magneti za poklopac svakako držati! U tom slučaju ipak pazite kada skidate poklopac sa mjesta na kojem stoji jer magnetići mogu ostati spojeni i za podlogu pa će šnalice popadati!


Na tkanini uz pomoć poklopca kao mjere nacrtajte krug kredom za tkaninu ili gel olovkom pa ga izrežite sa unutranje strane linije tako da bude malo manji od vanskog ruba poklopca! Isprobajte da li izrezani krug stane u unutrašnjost poklopca pa ako je potrebno malo ga smanjite! Umjesto tkanine možete koristiti i ukrasni papir ili salvete!


Namažite unutrašnjost poklopca drvofixom ili decoupage ljepilom i zalijepite tkaninu, papir ili salvetu! Kada se ljepilo osušilo, namažite jedan sloj ljepila kojeg ste malo razrijedili vodom i preko tkanine i ostavite sve da se dobro osuši!



Gotovo! Postavite svoj magnetni držač za šnalice na radijator ili neku drugu metalnu površinu u kupatilu i riješili ste problem nestanka šnalica! :) Naše su još uvijek sve na broju! :)




Kako vam se sviđa? 
Imate li nekih zgodnih 'organizacijskih' ideja?
Da li ste već radili nešto slično?

Ako u kupatilu nemate metalnu površinu na koju bi zakačili magnet, držač za šnalice možete napraviti od malog tanjurića kojeg možete okačiti na zid, a ako vam ostane magneta iskoritite ih za napraviti magnetnu podvezicu za bicikliranje u suknji! :)

Ostale 'uradi sam' ideje možete naći pod oznakama 'diy' i 'tutoriali' ili prošvrljajte kroz galeriju na našoj facebook stranici! :)

Pišite nam i šaljite svoje ideje! :)

Kreativni pozdrav od Maja

Broj komentara: 11 :

  1. ajme, od kad puštam kosu te ukosnice nalazim posvuda! super ideja!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa da! Tak i mi! Nesvjesno ostavljamo na sve strane! :)

      Izbriši
  2. Odlična ideja i izgleda jako slatko! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jao nikad se ne bih setila da uradim ovako nešto. Ja svoje ukosnice držim u onoj kutijici od tick-tacka :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) I to je super fora, ali nas dvije bi najvjerojatnije i kutijicu zametnule! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!