četvrtak, 6. kolovoza 2015.

ČITAMO: E. A. Poe - ilustrirano izdanje


Često posjećujemo našu Gradsku knjižnicu, ali tek smo nedavno otkrili da se na dječjem odjelu, osim prave dječje literature, kriju i zanimljive knjige koje su više za odrasle nego za djecu! Tako smo u istraživanju dječjeg odjela otkrili ilustrirano izdanje priča Edgara Allana Poea, jednog od nama najdražih pisaca.

Ovog američkog klasika nazivaju i ocem kriminalističke i horor priče, a u ovom izdanju nalaze se njegove četiri priče strave: Pad kuće Usherovih, Izdajničko srce, Jama i njihalo i Bačva Amontillada.


Posebnost ovog izdanja Školske knjige su ilustracije Lucija Mondinija i Jessice Anguilli koje prate svaku priču, a jednako su jezovite kao i same priče pa ih odlično nadopunjuju.





Osim klasičnih ilustracija, knjiga ima i nekoliko odličnig 3D ilustracija koje su nas posebno oduševile!




Ako volite mračnu atmosferu Poeovih priča, uklete kuće, napuštene dvorce, mračne ponore, prokletstva, podzemne tamnice i grobove te ostale sablasti ovo je knjiga za vas jer osim užitka čitanja priča ovog velikog pisca, ovo izdanje pruža i odličan vizualni doživljaj!

U ovakvom izdanju još možete pronaći i priče Arthura Connana Doylea o detektivu Sherlocku Holmesu (Skandal u Češkoj i Pustolovina plavoga dragulja) te odabrane priče braće Grimm.

Ima li još obožavatelja E. A. Poea? Koja vam je najdraža priča?

Do čitanja,
Maje




3 komentara :

  1. Oh daaaaaaa!! Sećam se kako sam kao devojčica gutala njegove knjige. Moji su imali celo izdanje "Reč i misao" i tu sam ga otkrila i pročitala Avanture Gordona Pima. Ova je stvarno nešto posebno, vredna za čuvanje u kućnoj biblioteci. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sam ovu posudila u knjižnici, ali mislim da ću si kupiti da imam svoj primjerak! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ilustracije su opake. Ovo si moram posuditi :))))

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!