srijeda, 7. listopada 2015.

PREDSTAVLJAMO: Kištra art bazar




Već nebrojeno puta smo pisale o tome kako volimo i podržavamo manifestacije kreativnog tipa pa smo vam tako već predstavile artBazaaru iz Rijeke i brojne kreativne i jako talentirane ljude. Kod nas u Osijeku vrijedna ekipa iz Udruge Plantaža sad već redovito organizira ReArt sajam, a u Zagrebu među brojnim kreativnim događanjima izdvaja se Kištra art bazar! Kištru organizira Udruga za promicanje kreativnih aktivnosti mladih Tirena, a  uoči novog, 4. po redu art bazara koji će se održati 17. listopada 2015. godine u prostoru Teatra Tirena kod zagrebačkog Britanca, Iva, jedna od organizatorica, nam je rekla par riječi o tom sajmu.










"Kištra je vezana uz godišnje doba (proljeće, ljeto, jesen, zima) i ideja je da se održava četiri puta godišnje, tj. u periodima kad nema sajmova (ili ih mi samo ne možemo naći). Sajmovi vezani uz božićno razdoblje uglavnom su veliki, a Kištra je mali sajam (svega 12 - 14 izlagača) koji je u svega godinu dana postao prepoznatljivo mjesto na zagrebačkoj bazar sceni. Volimo reći da smo najveći mali sajam u Zagrebu. :) Mali smo sajam jer smo ograničeni prostorom, ali ponekad se iz ograničenja rađaju najbolje ideje, tako da smo sretni i ponosni da smo mali sajam i trudimo se to preokrenuti u našu korist." 





"Mali sajam je lakše organizirati, možemo se više posvetiti izlagačima  i posjetiteljima, razvijamo dodatni sadržaj (koncerti u našem inspirativnom kutku)  i uzivamo u uređenju prostora (npr. ljetna Kištra pod nazivom Idemo na more, imala je pravu plažu i potpuno ljetnu atmosferu). :)
U pripremi su nam i mini radionice pa će božićna Kištra imati radionicu izrade božićnog nakita koja je namijenjena djeci te možda još poneku radionicu."



"Udruga za promicanje kreativnih aktivnosti mladih Tirena, koja organizira Kištru trudi se na sajam uvijek dovesti  zanimljive, originalne i kvalitetne kreativce i umjetnike, a kao i svaki sajam, Kištra je platforma na kojoj se izlagač može direktno predstaviti svom potencijalnom kupcu. Posjetitelji vole vidjeti stvari u živo, opipati i isprobati. Na Kištri je sve to moguće!"




"Kako je Kištra sajam vezan uz godišnje doba, ova jesenska, koja će se održati 17. listopada 2015. godine u prostoru Teatra Tirena kod zagrebačkog Britanca, nosi naslov Kištraween budući će tema koja će biti vidljiva u uređenju prostora biti Noć vještica. Od 11.00 do 13.00 sati u našem inspirativnom kutku pjevati će mlada pjevačica Dea Presečki koju će pratiti njen brat Tomo na gitari, a sama Kištra traje od 10.00 do 18.00 sati. Do sada je na Kištri sudjelovalo 33 izlagača, a na ovoj jesenskoj sudjelovat će: Andreja Živko, Bubbleesh, Design by Izabela Kečan, DIY sitolab, Hanni Moon, ifka.pifka, Mini Industry, Mustra, My Funky Garden, Rough Edges, Šareno i Točka, Šiz i Zizou."


**************


Da li ste već bili na Kištri?
Posjećujete li kreativne sajmove?
Koji vam je omiljeni?


Mi na žalost nismo imale priliku posjetiti Kištru, ali se nadamo da hoćemo, a vi ako ste u blizinu, svakako svratite 17. listopada 2015. godine u prostor TeatraTirena u Kačićevoj 6a, na četvrtu po redu Kištru, uživajte u koncertu, prošvrljajte po štandovima i počastite se nečim lijepim, napravljenim s puno ljubavi, jer upravo takve stvari će biti izložene na ovom malom velikom sajmu!

Događaje vezane uz Kištru i njezine izlagače možete pratiti na Kištra fejsu pa skoknite do njih i podržite to što rade! :) Svi linkovi su vam, kao i obično, u tekstu! ;)

Uživajte u ostatku tjedna!

Pozdrav od Ive i Maja!


P.S. Sve fotke su u vlasništvu ekipe iz Kištre!:)

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!