utorak, 17. studenoga 2015.

U KUHINJI: Prženi kiseli krastavci


Vrijeme je trošenja zimnice pa su ovih dana kod nas na meniju ajvar, turšija, kiseli krastavci, cikla, kisela paprika...Prvi put smo probali iskoristiti omiljene nam kisele krastavce na malo drugačiji način! Prženi kiseli krastavci poslužuju se uglavnom u američkim barovima s brzom hranom i uvijek nas je zanimalo kakvog su okusa, ali nekako nam nikad nisu došli na red do sada. I oduševljeni smo - brzo je gotovo, jako fino, odlično kao prilog ili slana grickalica uz pivo!

Prženi kiseli krastavci

Što vam je potrebno:

teglica kiselih krastavaca
pola šalice bijelog brašna
pola šalice kukuruznog brašna
bijeli luk u prahu
sol
papar
ulje za prženje

Postupak:

Krastavce je potrebno izrezati na kolutiće ili možete kupiti krastavce koji su već izrezani. Mi smo imali teglicu domaćih krastavaca pa smo naravno iskoristili njih! Ostavite ih da se malo posuše dok pripremate ostalo. U dubokom tanjuru ili posudi izmješajte bijelo i kukuruzno brašno sa začinima. Mi smo posolili, popaprili i stavili bijelog luka u prahu koji se pokazao odličan u ovoj kombinaciji. Možete naravno staviti i neke druge začine po želji, primjerice chili papriku za ljutu verziju. Narezane krastavce još posušite papirnatim ubrusima ako je potrebno te ubacite u mješavinu i dobro izmješajte tako da svi krastavci budu prekriveni mješavinom brašna i začina. Dobro zagrijte ulje u dubljoj posudi i ubacite krastavce. Pržite ih sa svake strane 2-3 minute dok lijepo porumene i ocijedite im višak ulja na papirnatim ubrusima.


Jako su fini, hrskavi izvana, a sočni iznutra i odlična su kombinacija slanog i kiselog! Najbolje ih je poslužiti uz nekakav umak na bazi majoneze koji možete napraviti i sami. Nama se žurilo pa smo poslužili uz tartar umak koji se odlično slaže uz krastavce!

Ako probate javite nam kako vam je ispalo! I obavezno poslužite uz pivo! ;)

Pozdrav od Maja

2 komentara :

  1. Ako kažete da je dobro onda verovatno jeste,ali mi uopšte ne zvuči dobro :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahaha i mi smo bile skeptične, ali nas je jako zanimalo oduvijek! Ipak, ukusi su različiti pa ne mora da bi tebi bilo dobro! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!