nedjelja, 14. veljače 2016.

TOP 5: Recepti # 32 (Čokoladni deserti)

Kada razmišljamo koja slastica nas najviše asocira na ljubav, uvijek dođemo do zaključka da je to baš čokolada! Danas je Valentinovo, a bilo da ste sretno zaljubljeni, nesretno zaljubljeni ili niste u ljubavi uopće, čokolada će vam popraviti raspoloženje i uljepšati vam dan! Zbog toga smo ponovo, kao i prije 2 godine, odlučile ovaj Top 5 post posvetiti baš čokoladnim desertima! Krenimo!

1. Krećemo sa klasikom - sutlijaš, ili riža na mlijeku! Okusi djetinjstva ali ovog puta u super čokoladnoj varijanti! Recept vas čeka na blogu 'Prstohvat soli, a za vegansku varijantu samo zamijenite kravlje sa biljnim mlijekom, a umjesto maslaca koristite kokosovo ulje! Ako ste ljubitelji ovakvih slastica možda vam se svidi i naš puding od riže sa višnjama!
prstohvat soli

2. Nakon klasike nešto super neobično! Dansko jelo u izvedbi autorice 'Ebba's cuisine' bloga! Otkrit ćemo samo da će vam za ovaj desert trebati pivo i čokoladni baguett! Jako, jako zanimljivo!
ebba's cuisine


3. Ako danas imate dovoljno vremena, počastite se tortom i neka to bude baš ova prekrasna torta sa bananama, nutelom i čokoladom! Recept ćete naći na blogu 'Hleb & Lale', za koji sad već sigurno znate da nam je omiljeni! 
hleb & lale

4. I oni koji baš paze što jedu i biraju super zdrave deserte, neće ostati zakinuti! Čokoladni prutići sa sjemenkama zadovoljiti će svako nepce, a mogu biti i stvarno lijep znak pažnje za voljenu osobu! Recept potražite na 'Ave dulcis' blogu!
ave dulcis

5. I za kraj veganski čokoladni tofu tart sa bloga 'Veganjamcije'! Divno izgleda, a da je savršenog okusa ne sumnjamo niti malo!
veganjamcije

Ako vam ovih 5 slastica nije dosta, zavirite u naš čokoladni post iz 2014-e, a ostale postove vezane za Dan zaljubljenih naći ćete pod oznakom 'Valentinovo'!

Bilo da ste sami ili u društvu, napravite neki fini čokoladni desert i upalite neki dobar romantični film, neka ova nedjelja bude za uživanje u malim stvarima! ;)

Kako vam se sviđa naš odabir?
Koja vam je omiljena čoko slastica?
Kakvi su vam planovi za danas?

Pišite nam i uživajte!

Pozdrav od Maja


2 komentara :

  1. Wow, svi recepti su za 5. Kod nas danas na meniju obicna cokoladna torta jer ipak nisam neki majstor za kolace :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sa čokoladnom tortom se ne može pogriješiti ma kako obična bila! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!