četvrtak, 7. travnja 2016.

PREDSTAVLJAMO: Elastic heart

Danas konačno, nakon dužeg vremena, na blogu imamo jedan lokalni brend! Osijek je grad kojem ne manjka kreativaca, a Elastic heart je odličan primjer toga! Iako brend čini cijela obitelj i svatko ima svoju ulogu, glavni pokretač je ipak Željka - majka, umjetnica i profesorica! Željku znamo već dugo i bez dvojbe možemo reći da ona živi kreativnost, stvara i potiče na stvaranje, a sve što radi joj polazi za rukom i daje divne rezultate! Upoznajte ju i vi!



Za početak upoznavanje! Tko stoji iza Elastic heart brenda?

Brend tvori jedna multimedijalna umjetnica koja radi rukotvorine u svoje kreativno vrijeme, te ponekad i njena prijateljica Sara, te sinovi Sergej i Erik - kada su raspoloženi….Vizualni identitet nerjetko nam rješava i Kreka.


Opiši nam ukratko Elastic heart!

Elastic heart je metafora za veličinu srca i koliko srce može podnijeti svega lijepog. Brend je nastao kako bi obuhvatio sve što radim kada radim što doista volim, što me opušta i što mogu prokrijumčariti mojim sinovima kao kreativno vrijeme i učenje rukotvorina. U maloj kućnoj manufakturi, u obiteljskoj atmosferi nastaju magneti, privjesci, slike, eko cekeri, majice, igračke, slagalice, nakit, stikeri, fotografije…



Odakle ideja za ovakav način kreativnog izražavanja?

Kako sam po struci profesorica Likovne umjetnosti, i predajem u školi Primijenjenih umjetnosti i dizajna Osijek, sasvim mi je prirodno da i za sebe privatno nešto stvaram. Jednostavno me tjera na crtanje, slaganje i dizajniranje. U novije vrijeme slažem Hama perlice koje završavaju kao uporabni predmeti…najčešće za dom.




Gdje crpiš inspiraciju?

Svakodnevno razmišljam i promišljam umjetnost tako da naravno crpim ideje iz svakodnevice, no biblija svakog rukotvorca naravno je – Pinterest…..jednostavno ga obožavam! Napajam se na tom izvoru.




Kakav je proces izrade?

Svaki dan je nešto drugo - slikanje, slaganje perlica, oslikavanje cekera, izrada stikera…kako mi dođe. U novije vrijeme radim i custom made, po narudžbama….




Čime se još baviš kada ne radiš nešto za Elastic heart?

Multimedijalna sam umjetnica, te nerijetko spajam različite grane umjetnosti, eksperimentiram, fotografiram,osluškujem potrebe ljudi za vizualnim doživljajima. Članica sam umjetničkog kolektiva Acting like a child koji radi na umjetničkim platformama, eventima i izložbama, oslikavanju zapuštenih  gradskih pročelja i zidova. Održavam kreativne radionice za djecu vikendima. Surađujem sa nekoliko umjetničkih kolektiva diljem svijeta, te u Hrvatskoj.


A gdje možemo naći Elastic heart?

Možete ga naći na frižiderima, zidovim, na ulici, na Facebooku, Pinterestu, instagramu, na privjescima za ključeve, indexima, torbama, ispod čaša, ali najbolje da ga nađete u sebi…da rastegnete svoje srce i da se inspirirate životom. I sami pokušajte biti kreativni i stvorite nešto iz nečega. <3



I za kraj, kakvi su planovi za budućnost?

Izlažemo na Reart festivalu rukotvorina u Osijeku u travnju. & Serija majica. Sve je u pripremi. Jedva čekam da nas nosite i volite. <3


******************

Kako se kreativci najbolje upoznaju putem svojih radova, Elastic heart tim je izrazio želju da vas daruje jednim slatkim poklon paketićem koji uključuje privjesak za ključeve, magnetiće i ogrlicu!   . Baš lijepo od njih, zar ne? :)


Sve što trebate napraviti je:
Sretnu dobitnicu ili dobitnika ćemo izvući 14. 4. 2016. uz pomoć Random.org-a pa imate do ponoći prethodnog dana vremena za sudjelovanje! 


Ako ste nestrpljivi ili smatrate da nemate sreće u nagradnim igrama, Elastic heart sitnice možete naručiti odmah! Kao što smo već napisale, naći ćete ih na facebook-u, instagram-u i pinterest-u, pa skoknite, pogledajte što nude, pitajte ako imate posebnih želja i svakako podržite ono što rade! :)

Kako vam se sviđa Elastic heart?
Da li ste već imali priliku upoznati ih uživo?

Željki i Elastic heart timu hvala što su bili naši gosti i što su došli punih ruku, a vama puno sreće u nagradnoj igri i ugodan nastavak tjedna! :)

Pozdrav od Željke i Maja

P.S. Dio fotki je u Elastic heart vlasništvu!

4 komentara :

  1. fenomenalni radovi! sve pohvale na maštovitosti i kreativnosti :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Divno je biti kreativan i preduzimljiv.I ja sam počela izradjivati cvetove kao bedževe.Volela bih Maje vaše mišljenje o njima.Puno pozdrava :)
    Cale

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala gospođo Cale! Odoh pogledati bedževe! Pozdrav!

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!