četvrtak, 28. travnja 2016.

SKITAMO: S djecom u Beču (II. dio)


Beč, opet! U prošlom postu smo već pisali o nekim mjestima koje smo posjetili oko dvorca Schonbrunn, a danas nastavljamo obilazak dalje prema centru!
U samom središtu grada nalazi se Prirodoslovni muzej, kojem smo se, nakon zoološkog, najviše veselili! Iako sam ga posjetili nedavno na Noći muzeja, morali smo opet zbog jednog mališana koji bi htio biti paleontolog kad naraste! Ulaz se plaća 10e po osobi (djeca do 6 godina ne plaćaju ulaz), što je opet dosta skupo, ali stvarno se isplati! Osim što mogu razgledati zanimljive izloške, djeca mogu i aktivno istraživati: gledati razne uzorke pod velikim mikroskopom, pogledati kratke filmiće, pomicanjem poluge aktivirati vulkan i gledati erupciju, posjetiti mini planetarij i sl.










Malo dalje od Prirodoslovnog muzeja nalazi se Aqua Terra Zoo, muzej na 11 katova u kojem se nalaze razni akvariji i terariji. Ovdje možete vidjeti razne morske životinje, od sićušnih svijetlećih meduza do morskih pasa, prošetati se tropskom šumom i vidjeti razne vrste guštera i zmija. Ulaz se za djecu do 6 godina opet ne plaća, a za odrasle je 16e.





Na posljednjem katu zgrade nalazi se restoran i ogromna terasa/vidikovac s koje se pruža prekrasan pogled na cijeli Beč! Vrijeme nam je bilo odlično pa smo stvarno mogli uživati u pogledu!


Na bočnoj strani zgrade ovog muzeja nalazi se zid za penjanje, a odmah pokraj njega odlično igralište za djecu! Mi smo ostali s nogama čvrsto na zemlji i držali se igrališta ;)



Posljednji dan u Beču ostavili smo za zabavu u šarenom svijetu Pratera! Prater je veliki zabavni park koji je do kraja 18.st.  bio lovište dok ga carska obitelj nije poklonila građanima Beča kako bi u njemu napravili mjesto za zabavu. S vremenom Prater je postao ovakav kakvog ga poznajemo danas: jedan dio parka služi kao mjesto za rekreaciju i šetnju, a u drugom dijelu se nalaze zabavne atrakcije za djecu i odrasle. Mi smo naravno dobar dio dana proveli u ovom zabavnom dijelu parka! Ulaz u Prater se ne plaća nego se posebno plaćaju vožnje na atrakcijama, a cijene pojedinih vožnji se kreću od 2 do 10e po osobi s tim da djeca niža od 110cm za dosta vožnji ne moraju platiti, ali netko od odraslih mora biti s njima u pratnji i platiti za sebe (to se odnosi na malo "opasnije" vožnje kao što je roller coaster). Ima za svskoga ponešto, i za one najmlađe i za one posebno hrabre! Mi smo negdje između! :) Pokraj zabavnog parka nalaze se zgrada planetarija i muzej o povijesti Pratera koje nismo stigli posjetiti, možda drugi put!






S Praterom smo se oprostili od Beča do nekog sljedećeg puta!


Nadamo se da će vam ovaj naš kratki vodič kroz Beč biti od koristi ako planirate put onamo, posebno ako vodite djecu, a ako imate još kakvih pitanja rado ćemo vam odgovoriti!

Pozdrav od Maja

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!