nedjelja, 17. travnja 2016.

TOP 5: Tutoriali # 46 (Uljepšajmo kaliće!)

Čim zatopli, počinjemo razmišljati kako ozeleniti vrt i dom! Nismo nešto pretjerano uspješne u uzgoju biljaka, ali polako učimo i trudimo se! Iako su biljke ukras same po sebi, ako ih posadite u neke zgodne kaliće, dodatno ćete istaknuti njihovu ljepotu! Za to ne treba izdvojiti puno novca, pogledajte što imate po kući, uljepšajte i posadite! Evo nekoliko prijedloga!

1. Krećemo sa najednostavnijim projektom - obojite obične terakota kaliće u boju koja se uklapa u vaš interijer! Super lako i super efektno! Nama su se posebno svidjeli ovi do pola obojani kalići, a kombinacija bijele i boje cigle baš lijepo ističe zelenilo!
offbeat and inspired

2. Terakota kaliće možete ukrasiti i čipkom za malo romantičniji izgled! Ako volite shabby chic stil, ovo je prava stvar za vas!
a beautiful mess

3. Uz pomoć glinamola, stari kalić će za čas dobiti novo ruho! Možete ga iskoristiti za pravljenje dugačke pletenice kojom ćete omotati posudu za cvijeće ili...
fall for diy

4. ...iskoristite običnu limenku i na njoj od glinamola napravite simpatično lice! Ovakav kalić će se posebno svidjeti klincima, a možda ih potakne da se i sami upuste u vrtlarenje!
by wilma

5. Kad smo već kod klinaca, pogledajte samo ovu posudu! Zar nije preslatka? Napraviti ćete ju vrlo lako od limenke, a u tome vam mogu pomoći i male ruke! Kada završite sa izradom zajedno posadite biljku i prepustite ju mališanima na brigu!
handmate charlotte

Na blogu možete naći i uputstvo za izradu viseće posude od stare plafonjerke, betonskih posuda ili posude za ukrasne biljke od limenke za kavu! Ako vam to nije dosta, skoknite na post o uređenju okućnica u proljeće gdje vas čeka čak 30 raznih diy ideja, a nakon obavljenog posla, očistite svoje ruke nježnim vrtlarskim pilingom koji ste sami napravili! ;)


Kako vam se sviđaju naši današnji prijedlozi?
Da li ste već radili nešto slično?
Kakve posude za biljke koristite?


Pišite nam, budite kreativni i uživajte u ostatku nedjelje!

Pozdrav od Maja


Broj komentara: 8 :

  1. Super ideje. Jednom sam radila pitar (kalić) od limenke i na njega zalijepila kamenčiće s plaže. (ljepilo za pločice). Dobro je godinu dana a onda limenka počne rđati, zato preferiram tegle od terakote (i čak stakla).
    http://kreacijeiimprovizacije.blogspot.hr/2012/08/ljepljenje-kamencica-po-limenkama.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To da, limenke počnu hrđati pa i nisu trajno rješenje, svakako je bolje koristiti stare kaliće ili neku plastičnu ambalažu! Odoh pogledati post! :) Hvala što si svratila! ;)

      Izbriši
  2. Odlične ideje...ja sam redovito dekupažirala i glinene vaze i limenke (imala sam i post,ali i na fb su fotkice)...što se tiče hrđe...meni je to zanimljiv detalj jer onda izgleda staro i drevno...osobito ako je kakva sukulenta ili kaktus u njoj...jako mi se dopalo lijepiti čipku na terakota vazu,tako jednostavno i lijepo...to svakako probam...bez puno boje,jednostavno...
    Veliki pozdrav...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaš pravo! Hrđa može lijepo izgledati ako se dobro iskoristi!:) Hvala što si svratila i ako se sjetiš pošalji nam link za post sa tvojim vazama i limenkama, ne mogu naći! :)

      Izbriši
  3. Pod br.3 sa glinamolom odlična fora

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!