petak, 16. rujna 2016.

PREDSTAVLJAMO: Boya boje


Boya masne boje smo prvi puta vidjele prije par godina u lega-lega shopu u Osijeku gdje su ih imali izložene za probu pa su klinci svaki put kada smo svratili iskoristili priliku da malo pošaraju papir! Iznenadilo nas je neuobičajen izgled ovih bojica, a kada smo primijetile kako klincima dobro leže u malim trapavim ručicama i koliko uživaju šarajući, odlučile smo 'uložiti' u osnovni set od 4 bojice! 



Kako smo htjele saznati nešto više o ovim bojicama neobične forme, potražile smo ih na netu. Saznale smo da ih je njihova autorica, dizajnerica Maja Mesić, osmislila još na 3. godini Arhitektonskog fakulteta, a sve sa ciljem stvaranja prirodnijeg i izražajnijeg alata za crtanje koji je prilagodljiv svakoj ruci! Ova inspirativna mlada žena prošla je zahtjevan put od ideje do realizacije, ali je u tome svakako uspjela, što potvrđuju brojne nagrade među kojima je i prestižna Red Dot nagrada u kategoriji koncepta. 






Zašto su Boya bojice posebne? Za razliku od bojica u štapićima, ove masne boje nude puno više - s njima možete crtati linije različite debljine, ali jednako tako i plohe pa Boya bojice slove za jedine bojice koje mogu imitirati poteze kista. Iako su ove bojice ozbiljan alat namijenjen korištenju u bilo kojem obliku likovne prakse, savršene su i za male ručice ne naviknute na držanje klasičnih olovaka i boja, u što smo se i same uvjerile. Njihov ergonomski dizajn omogućava klincima da stvaraju sa uživanjem već od najranije dobi, a samim time njihova uporaba potiče razvoj kreativnosti, jačanje koordinacije pokreta i vježbanje fine motorike te pozitivno djeluje na jačanje samopouzdanja! Iako se preporučuju za upotrebu iznad 3 godine starosti djeteta kako ne bi došlo do gušenja, naši mali ljudi su ih uz nadzor koristili i ranije - bez ikakvih problema! Kasnije kada klinci počnu 'ozbiljno' crtati, lako će popunjavati veće površine bojom pa ćete tako izbjeći inače uobičajene zahtjeve tipa: 'Mama oboji mi krov, mama oboji mi nebo, mama oboji mi more, ne tako malo - cijeli papir....'! ;) Također, Boya bojice možete kupiti u setovima ili na komad što vam omogućava da isprobate kako će se svidjeti klincima bez većeg troška. Osim toga, ove bojice stvarno dugo traju i ne pucaju lako pa se isplati svaka kuna, napravljene kod nas u Hrvatskoj (što je nama uvijek plus) i to od potpuno neotrovnog materijala pa možete biti na miru čak i ako mališani odgrizu i progutaju koji komadić! ;)



Kao što smo napisale, naši klinci su u svoje likovne izlete krenuli upravo sa ovim bojicama i vjerujemo da su baš zbog njih i zavoljeli crtanje. Zbog toga nas je jako razveselilo kad su nam se javili iz Boya tima sa upitom o suradnji! Ubrzo je na našu adresu stigao slatki paketić naših omiljenih alata za crtanje u prekrasnim bojama! Mališani su se jako obradovali novim bojama, a nas je uz to obradovala i činjenica da možemo surađivati sa domaćim brendom u kojeg vjerujemo i na taj način podržati kreativne, sposobne i vrijedne mlade ljude. Autorica ovih bojica to uistinu jest i kao takva može biti inspiracija svima koju svoju poduzetničku priču tek počinju i vjeruju u svoj proizvod svim srcem!


Ako vam se čine interesantne, Boya bojice možete naručiti na njihovoj web stranici (poštarina za područje Hrvatske besplatna) ili kupiti u Take Me Home trgovini, Galeriji Link, Klovićevim dvorima,  Muzeju prekinutih veza i Planetopiji u Zagrebu! Mi ih svakako preporučujemo! Osim toga, pratiti ih možete na Boya instagram-u i Boya facebook-u! ;)


Da li ste već isprobali ove bojice? Kakvi su vaši utisci?
Koji domaći proizvodi i brendovi su vas osobno ugodno iznenadili?
Koje biste nam preporučili?

Pišite nam i uživajte u kreativnom izražavanju! ;)

Pozdrav od Maja i Boya tima




2 komentara :

  1. Ja sam ih osobno isprobala i jako mi se sviđaju. Predobre. Također izrazito podržavam kupovinu naših proizvoda. Nažalost meni su ipak malo preskupe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, cijena je veća u odnosu na ostale bojice, a ovdje govorim o bojicama za klince, o profi bojama nemam pojma, ali vjerujem da se zbog svojih svojstava nekim ozbiljnim slikarima zasigurno isplate! ;)

      Izbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!