utorak, 13. prosinca 2016.

DIY: Gombice za bor


Božić nam se bliži pa je vrijeme da i ove godine počastimo bor sa nekim novim ukrasima, zar ne? Ako ste raspoloženi za nešto super jednostavno, prilagodljivo i prilagođeno za drvca oko kojih se motaju mala znatiželjna bića, onda su vunene gombice prava stvar za vas! ;) Ove gombice su napravljene jako davno i već dugo krase naše božićno drvce, ali nekako ranije nisu stigle na red za objavu! Super je što za njih možete koristiti ostatke vune (prošvrljajte po bakinim ormarićima ako sami ne štrikate) i ostatke filca od nekih drugih kreativnih projektića, a boju i veličinu birate sami ovisno o tome što se uklapa u ostatak božićne dekoracije! Krenimo! 


Što vam je potrebno:

vuna u željenim bojama, komadići filca, karton, olovka, škare.


Postupak:

Kako napraviti gombice pogledajte ovdje s tim da za vezanje gombica koristite nešto duže niti vune! Kada ste završili gombicu, malo ju podšišajte da bi bila što ljepša, ali pazite da ne odrežete niti kojima ste zavezali gombicu! Te niti zavežite malo iznad gombice, pa iznad čvora i između 2 niti stavite mali pravokutnik od filca za mašnicu. Omotajte ga nekoliko puta i zavežite! Na nekih 3-4 cm iznad mašnice ponovo zavežite čvorić kako bi dobili omčicu za kačenje gombica na grane! Odrežite višak vune ako ga imate i gotovi ste! :) Ako imate male boriće za njih gombice možete napraviti pomoću vilice ovako, a takve male gombice možete iskoristiti i za pravljenje girlande, samo ih spojite međusobno u dugačak lanac pomoću igle i konca i omotajte oko drvca! ;)



Ove gombice odlično popunjavaju prazna mjesta na božićnim drvcima, a super su ako želite zaposliti i zabaviti klince - mene je gombice naučila raditi baka i te trenutke ću uvijek pamtiti! :)

Kada već pravite gombice, ne zaboravite da od njih možete napraviti i toplu zimsku ogrlicu, za sebe ili kao božićni dar za dragu osobu, ili ih iskoristiti kako bi staru kapicu pretvorili u jednu simaptičnu medenu koja će oduševiti svakog mališana! :)

Osim gombica, za ukrašavanje božićnog drvca možete sami napraviti i tri vrste ukrasa od glinamola, ptičice od tkanine ili jednostavno malo srediti neke stare kuglice

Što kažete? Zar nije jednostavno?
Kakve ukrase za božićno drvce volite?
Da li ste već neke pravili sami?


Pišite nam i uživajte u kreativnosti, a ako ste isprobali neke od naših tutoriala pošaljite nam fotkice, voljele bi vidjeti! ;)

Pozdrav od Maja

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!