utorak, 9. svibnja 2017.

PREDSTAVLJAMO: Ku-kuc! Priča je unutra


Prije par dana sam na mail dobila informaciju o Indiegogo kampanji koje su pokrenule Ana Mužak, Antonia Ćosić i i Katarina Lončarić, mlade psihologinje Centra za psihološku podršku i razvoj 'Pričaj mi' s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom. Ove djevojke su osmislile poseban didaktički set namijenjen djeci od 3 do 7 godina koji, kako same kažu, 'donosi priču i igru u svaki dom'. Pomagalo nazvano 'Ku-kuc! Priča je unutra' pomaže roditeljima kojima, zbog sve bržeg načina života, često nedostaje ideja za kreativno provođenje vremena sa svojim najdražim malim bićima! Iz osobnog iskustva znam kako je ponekad poslije napornog radnog dana teško izmišljati igre koje će zaokupiti pažnju naših mališana. Klinci danas također vrlo često imaju viška igračaka koje ne razvijaju maštu, a tehnologija im je i više nego dostupna pa se sve teže sami zabavljaju. Upravo zbog toga su nam ovakva didaktička pomagala i nužna!


O čemu se radi? 'Ku-kuc! Priča je unutra!' je kutija koja se sastoji od 'Knjižice s pričama za velike i male', seta od sedam lutkica od filca i pamuka koje izrađuju radnice udruge Kamensko, materijala za izradu obiteljskog stabla u formi drvenog okvira i seta za izradu štambilja čije drvene dijelove izrađuje jedan zagrebački stolar. Osim toga, od svakog uplaćenog iznosa 10 % ide za razvoj i širenje volonterskog projekta pripremanja predstava za djecu hospitaliziranu na dječjim bolničkim odjelima triju zagrebačkih bolnica kojeg provodi Centar 'Pričaj mi', što je dodatan poticaj za kupnju ako mene pitate! Činjenica da je ova didaktička igračka izrađena od prirodnih materijala te da su u izradu uključeni lokalni proizvođači, odnosno da kampanja ima humanitarni karakter govori o ekološkoj, ali i socijalnoj osjetljivosti i osviještenosti autorica, a to su svakako vrijednosti koje trebamo razvijati kod onih kojima je igračka i namijenjena!


Knjižica koja se nalazi u sklopu didaktičkog kompleta u prvom dijelu donosi problemsku priču za djecu u kojoj se sedam šumskih životinja suočava s nizom problema u komunikaciji. Drugi dio knjižice posvećen je roditeljima i kroz primjere ih uči kako se suočiti sa preprekama u svakodnevnoj komunikaciji s djecom. Treći dio knjižice predlaže ideje za igranje pomoću lutaka i pripremu male predstave te savjetuje uključivanje cijele obitelj u igru na način koji potiče maštu, kreativnost i improvizaciju. Četvrti dio knjižice sadrži upute za izradu obiteljskog stabla i šumskih štambilja – aktivnosti u kojoj također može sudjelovati cijela obitelj i u nju unijeti svoj vlastiti stil. Svi tekstovi koje se u ovoj knjižici nalaze napisani su sa stručne psihološke strane, ali na način blizak roditeljima pokazujući razumijevanje za poteškoće s kojima se svakodnevno susreću u odgoju te pružajući pomoć u rješavanju istih.


'Ku-kuc' kutija vam omogućava da igru u potpunosti prilagodite svojoj obitelji, ona pridonosi povećanju razumijevanja te izgradnji emocionalne povezanosti djece i roditelja, potiče kreativnost, maštu i stjecanje samopouzdanja kod djeteta, a uz to pruža puno razloga za smijeh i veselje te stvara uspomene! Ova igračka osim što je zabavna i korisna za razvoj naših mališana, iznimno je praktična pa ćete ju moći koristiti kod kuće, ali i nositi na putovanja, ljetovanja, kampiranja, izlete i zimovanja gdje će vam, za razliku od drugih igračaka koje zauzimaju sličan prostor, pružiti sate kreativno provedenog vremena! 

Kako do kutije? Kao što sam napisala na početku, trenutno je u tijeku je kampanja grupnog financiranja za 'Ku-kuc' kutiju na platformi Indiegogo putem koje možete naručiti svoj primjerak po cijeni od 290 kuna! Kampanja grupnog financiranja traje do 14. svibnja do kada je moguće napraviti narudžbu, a same kutije će na vaša vrata pokucati u listopadu ove godine! Vremena je malo pa ne oklijevajte već pravac na 'Ku-kuc' Indiegogo! Čak i da ne planirate kupovati igračku, uvijek možete podržati ovu inicijativu donacijom za koju ćete dobiti mali znak pažnje ili stvarno lijep dar, a više o Centru 'Pričaj mi' pročitajte na službenim stranicama, Facebook-u i Instagramu-u



Meni se 'Ku-kuc' igračka čini iznimno korisnom i zabavnom, a posebno me oduševljavaju ove mlade djevojke koje su sve osmislile! Njihova stručnost i kreativnost u radu sa djecom su vrijedni divljenja, a volonterski rad u dječjim bolnicama je za svaku pohvalu i svima na primjer! Upoznavanje ovakvih osoba uistinu vraća povjerenje u ljudski rod!

Što kažete, kako se vama se sviđa 'Ku-kuc' didaktički set?
Da li bi voljeli provoditi vrijeme s klincima u ovakvoj igri?
Koja vam je omiljena aktivnost u koju je uključena cijela obitelj? 

Ako vam se sviđa, proširite riječi i pomozite da ova priča zaživi! :)

Hvala što ste svratili!

Pozdrav od Maje

P.S. Sve fotke su preuzete sa službene stranice Centra 'Pričaj mi' te sa njihovog Facebook-a i Instagrama, uz dopuštenje!

Nema komentara :

Objavi komentar

Voljele bi čuti vaše mišljenje!